top of page

Helistä. 

Olen Seinäjokinen, kotoisin Ylihärmän Kosolankylästä, jossa synnyin vuonna 1976. Vahvasti Etelä- Pohjalainen, geeneiltäni aito härmäläänen. Asuin 12 vuotta Rovaniemellä vuosina 1995- 2007 ja sen jälkeen palauduin Lakeuksille.

 

Olen koulutukseltani kätilö- sairaanhoitaja ja työskennellyt kolmessa eri sairaalassa kätilönä vuosina 2000- 2018, yhteensä työkokemusta kertyi noin 15 vuoden verran. Lisäksi työskentelin vuoden verran kotikätilönä 2019 ja olin mukana kolmessa kotisynnytyksessä. Irtisanouduin vakituisesta kätilön toimestani vuoden 2018 lopussa ja lähdin yrittäjäksi, opiskellen samalla ravinto- ja hyvinvointiopintoja. 

Olen suurperheen äiti, viisi lastani ovat iältään 10- 22- vuotiaita ja kaksi vanhinta lasta ovat jo lähteneet kotoa omilleen. Puolisoni kanssa meillä on 30 vuoden yhteinen historia. Dandiedinmontinterrieri Tolstoi kuuluu myös perheeseen. Vapaa- ajallani harrastan salitreeniä, luonnossa hengailua, nukkumista, lukemista ja huolenpitoa itsestäni ja perheestä. Työni ja elämäntapani liittyvät vahvasti toisiinsa, käytännössä elämäntapani on työni ja päinvastoin. Arvostan luonnollisia asioita, hyviä elämäntapoja ja aitoa, kotimaista ruokaa. Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä arvoja ja maalaisjärki, ihmisyys, elämänilo ja hurttikin huumori ovat elämässäni kantavia voimia. 

Olen löytänyt itseni usein vaikuttamasta asioihin, enkä ole koskaan ollut se, joka epäkohtien noustessa pintaan on hiljaa. Äänessä oleminen ei ole minulle kuitenkaan itseisarvo, vaan väline yrittää vaikuttaa asioihin, jotka mielestäni tarvitsevat muutosta. Uskon ihmisten kykyyn muuttaa asioita. Omat arvoni ovat aina olleet rehellisyys ja suoraselkäisyys, avoimuus ja se, että me ihmiset voimme luottaa toisiimme ja esimerkiksi päättäjiin. Tällä hetkellä me emme mielestäni elä sellaisessa maailmassa, jossa nuo arvot toteutuvat riittävästi. Kun esitän kritiikkiä, pyrin myös aina löytämään ratkaisun asioihin ja suhtaudunkin elämään hyvin ratkaisukeskeisesti. 

 

Pääsin Etelä- Pohjanmaan aluevaltuustoon vuoden 2021 alussa. Minulla ei ole juurikaan poliittista kokemusta, mutta minulla on selkeät arvot ja paljon ajatuksia. Aidosti itsenäinen ja hyvinvoiva Suomi on minulle tärkeä asia. Arvostan kotimaista ruoan tuotantoa, luontoamme ja sitä, että meillä on Suomessa paljon tekijöitä, joita hyödyntämällä voimme olla omavarainen ja vauras maa. Olen EU:sta eroamisen kannalla ja kyseenalaistan ilmastotoimia, jotka eivät ole järkeviä maamme kannalta. Haluan, että saamme pitää mahdollisimman paljon päätäntävaltaa maamme asioista Suomessa, ja EU ei sitä mahdollista. 

En pelkää kertoa eriäviä mielipiteitä, vaikka ne eroavat valtavirran ajattelusta ja vallalla on vaientava kulttuuri, joka sallii vain tietynlaiset mielipiteet oikeina. Minusta koronatoimissa mentiin liian pitkälle. Meillä oli aikaa muuttaa suuntaa ja tehdä järkevämpiä toimenpiteitä, joista olisi ollut oikeasti hyötyä, kuten panostaa terveydenhuollon kantokykyyn. Riskiryhmien kohdennettu suojelu epäloogisten, tuhoavien ja jatkuvien rajoitusten sijaan olisi varmasti tuottanut paremman hyöty- haitta- suhteen. Vaikka koronan sanotaan nyt olevan ohi, sen seurauksia maksetaan yhteiskunnassa todella pitkään. 

Olen huolissani tästä kehityksestä, mikä koronan varjolla pääsi tapahtumaan yhteiskunnassa. Perusteeton ja ihmisoikeuksia polkeva koronapassi ehti aiheuttaa paljon ongelmia, samoin kuin tartuntatautilain pykälä 48a, joka käytännössä pakotti sotealan ammattilaisia ottamaan koronapistoksia vasten tahtoaan säilyttääkseen toimeentulonsa. Meillä on velvollisuuksia, kuten verojen maksaminen ja lakien noudattaminen, mutta perusteettomat, perustuslakia polkevat lait ovat kyseenalaisia ja lääketieteellisiin (jopa kokeellisiin) toimenpiteisiin osallistuminen ei ole kenenkään velvollisuus. 

Yksi akuutein huolenaiheeni on sote- ala ja sen kantokyky. Soteala on kivijalka, joka kannattelee yhteiskuntaa ja sen romahtaminen johtaa luonnollisesti isoihin kriiseihin. Koronatoimet aiheuttivat hoitovelkaa ja pahoinvointia kaiken ikäisille ihmisille.

Yhteiskunnassamme on tällä hetkellä paljon erilaisia ongelmia. Poliittisten ideologioiden

ajaminen todellisuuden ohi aiheuttaa meille pahoinvointia ja köyhyyttä. Joskus askel tai parikin taaksepäin voi olla paras ratkaisu. Haluan, että lapsillamme on maa, jossa on taas hyvä elää. 

- Vapauden Heli -

bottom of page