top of page
Search
  • Writer's pictureHeli Rämäkkö

Kolme askelta hyvään energiaan.

Energia on kuuma puheenaihe, mutta en kirjoita nyt Venäjältä tulevasta kaasusta, en räjähtäneestä kaasuputkesta enkä edes kotimaisesta turpeesta tai tuulivoimasta. Kirjoitan meidän ihmisten energiasta; ihan siitä fyysisestä, jota käytämme joka päivä ja sitten energiasta, jota meistä lähtee ja jota aistimme ympärillämme. Kollektiivisesta energiasta ja siitä, miten saamme hyvän energian voittamaan.


Energia on aiheena erittäin mielenkiintoinen ja sinänsä tuttu jokaiselle meistä omassa arjessamme. Kun ihminen kokee olevansa energinen ja hänen kehollaan on käytettävissä sopiva määrä poltto- ja rakennusainetta, hän jaksaa työssään, virtaa jää myös vapaa- ajalle, ajatus kulkee ja ihminen pystyy innostumaan asioista. Olo on yksinkertaisesti hyvä ja elämä maistuu ja se on tärkeää niin yksilön kuin yhteiskunnankin toiminnan kannalta.


Jokainen tietää toisaalta myös sen olotilan, kun energiaa ei ole, ei ylimääräistä, eikä aina edes tarpeeksi. Jokaisella meistä on toisinaan sellaisia aikoja, mutta pääsääntöisesti ihmisen kuuluisi kulkea hyvissä energioissa ja jaksaa hyvin. Ihminen on tarkoitettu voimaan hyvin, olemaan terve ja tyytyväinen. Näihin asioihin pystymme tietysti vaikuttamaan paljon elämäntavoilla ja kiinnittämällä huomiota esimerkiksi niihin asioihin, jotka vievät meiltä energiaa. Omien rajojen vetäminen ja energiasyöppöjen poistaminen omasta elämästä on omalla vastuullamme. Tuollaisia syöppöjä voivat olla esimerkiksi älylaitteet, some, hankalat ihmiset, liiallinen kiire, ikävä työpaikka ja turhan aikataulutettu elämä tai huonot elämäntavat (ravinto, liikunnan puuttuminen, unen vähyys...)


Tämän meitä liikuttavan ja rakentavan fyysisen energian lisäksi on olemassa paljon muunlaistakin energiaa. Kaikki tässä maailmassa koostuu energiasta, se on puhdasta fysiikkaa. Tunteemme luovat erilaisia tunnetiloja ja tunteet välittävät energiaa. Erilaisia voimakkaita energioita on hyvin helppo aistia ihmisten tunnetilojen kautta; viha ja suru tai toisaalta ilo ja riemu ovat hyvin helposti aistittavissa etenkin, jos pieneen tilaan on kokoontunut ihmisiä, joilla kaikilla on sama tunnetila päällä.


Näiden energioiden lisäksi on olemassa paljon hienovaraisemmin aistittavia asioita. Puhutaan esimerkiksi intuitiosta tai kuudennesta aistista. Englannin kielessä on hyvä termi "gut feeling", eli "suolitunne". Ehkä suomenkielessä vastaava termi on, että tuntuu jonkinlainen "kutina vatsanpohjassa". Aavistus tai selittämätön, vahva tunne jostain. Toiset aistivat pahuutta ja valheellisuutta hyvin voimakkaasti, joillekin sellaiset asiat eivät näyttäydy millään tavalla, eivätkä he aisti niitä mitenkään.


Olen itse mennyt koko tämän vuosikymmenen vahvasti "gut feelingillä", joka on puolestaan johdattanut minua ottamaan asioista selvää ja jopa kiinnostumaan politiikasta ja vaikuttamisesta. Moni varmasti allekirjoittaa näkemykseni siitä, että 2020- luvulla valheellinen ja paha energia on vallannut alaa maailmassa, etenkin länsimaissa. Vallalla nuo huonot energiat ovat olleet pitkään, kenties vuosisatojen ajan jo, mutta korona on tuonut ne pintaan, silmiemme eteen, jos vain haluamme nähdä ne. Esille on tullut monia sellaisia asioita, jotka meidän kuuluukin tietää. Lääkeyhtiöiden, terveysviranomaisten ja politiikan korruptoituneisuus, erilaiset agendat, jotka tähtäävät näennäisesti hyviin asioihin, mutta joihin vaaditaan todella ihmisen elämää, terveyttä ja oikeuksia vahingoittavia toimenpiteitä. Globalismi, jonka avulla halutaan kadottaa kansallisvaltiot ja siirtää valta yhä harvempien käsiin, yhä isommille organisaatioille, askel kerrallaan. Tehdä ihmisistä yhä enemmän orjia. Vauhti on kiihtynyt huimiin lukemiin tässä kehityksessä 2020- luvulla. Kyse ei ole totuudesta, rakkaudesta, vapaudesta tai ilosta, mistään hyvästä energiasta, vaan valheista, ahneudesta, pimeydestä ja pahuudesta. Maailma halutaan laittaa aivan uuteen järjestykseen.


Kyse on siitä, voimmeko me tehdä asialle jotakin? Kyllä me voimme. Ensimmäinen askel on tiedostaa ja ymmärtää, mitä täällä tapahtuu. Hahmottaa jonkinlainen hieman suurempi kokonaiskuva. Kykymme hahmottaa on kaikilla erilainen; toisilla rajallisempi kuin toisilla. Jokainen toimii omien mahdollisuuksiensa mukaan, mutta tässä tarvitaan todella yksilön kiinnostusta siihen, mitä on tapahtumassa ja halua hahmottaa asioita. Tällä hetkellä valtaosa ihmisistä on täysin ulkoapäin ohjautuvia ja viimeisetkin rippeet omasta ajattelusta ovat sammuneet.


Täytyy ymmärtää, että meidän ihmisten energiaa halutaan kuluttaa kiireeseen ja stressiin juuri siksi, että olemme taipuvaisempia valitsemaan helppoja ratkaisuja. Että kuuntelemme vain, mitä valtamedia kertoo tai mitä organisaatiot ja päättäjät päättävät ja huokaisemme helpotuksesta, kun meidän ei tarvitse itse miettiä; se tehdään meidän puolestamme, koska meillä ei ole itsellä energiaa tehdä sitä. Ja niin juuri halutaan tapahtuvan. Ihmisistä on tehty uskomattoman ulkoapäin ohjailtavia ja he antautuvat siihen mielellään, koska se on niin ihanan helppoa. Toinen askel siis: Jaksa ottaa vastuu omasta elämästäsi ja ala keskittyä siihen, että jaksat; jaksat pitää itsestäsi huolta ja sitä kautta jaksat ajatella, kysyä ja kyseenalaistaa. Opettele karsimaan elämästäsi ylimääräiset energiasyöpöt. Se, että valitsemme koko ajan helpon, kostautuu vielä. Se kostautuu jo nyt. Ja tarkennan; tämä koskee ihmisiä, joilla on tähän mahdollisuus. Sairaus voi olla asia, joka estää ihmistä tekemästä monia asioita, mutta meidän muiden tehtävä on olla vastuullisia myös heikkojen ja sairaiden puolesta, joilla ei ole voimavaroja tai mahdollisuuksia toimia täydellä teholla ja energialla.


Kolmas askel on keskittyä hyvään energiaan, vahvistaa sitä ja pyrkiä jakamaan sitä ympärilleen. Keskitymme helposti liikaa negatiivisiin asioihin tai riitelyyn ja vänkäämiseen ihmisten kanssa, jotka ovat eri mieltä kanssamme. Myönteisiin asioihin keskittyminen ei tarkoita sitä, ettemme nosta rohkeasti vaikeita asioita tai ongelmia esille, mutta niiden esille nostamisessa voi monta asiaa kääntää positiiviseksi, jolloin viestikin menee paremmin perille. Tiedättehän, että tarvitsemme kaikkia valoa ja iloa elämään, sillä olemme ihmisiä.


Sehän on fakta, että totuus ja hyvyys voittavat lopulta aina. Historia toistaa itseään, hyvä ja paha tasapainoilevat aina ja ikuisesti. Kun valhe paisuu liian isoksi, se lopulta hajoaa palasiksi. Meillä tällä hetkellä maailmassa elävillä ihmisillä on ainutlaatuinen tilaisuus olla mukana näkemässä, kun viimeisten vuosikymmenten, ehkä jopa vuosisatojen valheelle rakennettu systeemi romahtaa. Tämä on luonnonlaki, jolle emme voi mitään ja eihän tämä systeemi enää meitä edes palvele. Raunioista nousee aina uutta ja me voimme olla luomassa sitä jo nyt, tässä maailmassa. Meillä on ainakin kolme askelta, mitä voimme tehdä.


Iloa ja valoa!


- Vapauden Heli -


448 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page