top of page
Search
  • Writer's pictureHeli Rämäkkö

Mitä me tarvitsemme nyt?


Me tarvitsemme kykyä nähdä asioiden taakse ja niiden läpi. Aikaamme kuorruttavat hyvin vahvat ideologiat, jotka tuodaan meille niin voimallisesti, että suurin osa ihmisistä kietoutuu niiden pauloihin; näkemättä niiden taakse tai niiden läpi.

Me tarvitsemme enemmän kykyä moraaliseen ja eettiseen ajatteluun, kykyä hahmottaa isoja kokonaisuuksia, historiaa ja tulevaisuutta. Sitä kykyä ajatella, joka on vain ja ainoastaan meille ihmislajina annettu.


2020- luku on ollut hajottamisen aikaa. Eteemme marssitetaan jonossa ilmiöitä, jotka jakavat ihmisiä voimakkaasti kahteen leiriin. En keksi yhden yhtäkään asiaa, josta suomalaiset voisivat olla aidosti yhtä mieltä; tai että varsinkaan keinoista päästä parempiin lopputuloksiin oltaisiin yhtä mieltä. Eivätkä nämä ilmiöt koske vain Suomea; on hälyttävää huomata, että meneillään on läpi länsimaiden kulkeva ilmiö, globaali hajottaminen, joka toistuu tismalleen samalla kaavalla kaikkialla.


Hajottaminen on tarkoituksellista. WOKE, vihreys ja tasa- arvo kuulostavat hienoilta, mutta todellisuudessa ne hajottavat. Hajottavat perheet, biologian, ihmisyyden perusteet. Hajottavat moraalin ja etiikan. Moni ei näe tätä, vaikka se tapahtuu juuri nyt silmiemme edessä ja hajottaminen tulee vain kiihtymään. Seuraavaksi suunnitellaan lasten turvallisen kasvun ja kehityksen viemistä ja vahingoittamista.


Lapset ja nuoret ovat haavoittuva ryhmä, joihin pystytään vaikuttamaan voimakkaasti. 6.-9.- luokkalaisten Seta Ry:n järjestämät sateenkaarityöpajat ovat juuri sitä. Tehokas tapa lisätä hämmennystä ja aiheuttaa lisää ongelmia ja pahoinvointia. Kukaan ei voi tosissaan väittää, että herkässä oman identiteettinsä kasvu- ja kehitysvaiheessa oleva lapsi tarvitsee opetusta sukupuolten moninaisuudesta. Kyse ei ole siitä, etteikö haluttaisi opettaa lapsille suvaitsevaisuutta; opettajat osaavat kyllä opettaa näitä arvoja.


Samalla, kun kaikille lapsille ja nuorille kerrotaan, että he saavat itse miettiä ja pian päättääkin, mikä heidän sukupuolensa on, ahdistutaan lisäksi ilmastokriisistä ja sodasta.

Me tarvitsemme kykyä olla aikuisia ja kykyä vetää rajoja. Kykyä sanoa ei ja kykyä turvata oma ja lastemme normaali elämä. Meillä on kyllä edelleen ihan täysi oikeus ihmisyyteen ja elämään, joka perustuu todellisuuteen ja elinympäristöön, jossa meillä kaikilla on turvallista elää. Tavalliseen elämään.


Tätä kaikkea halutaan hämmentää, kun halutaan luoda uutta maailmaa, jossa ihmiset eivät kuormita ilmastoa ja maapalloa, lisäänny ja perusta perheitä. Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne on jo täytetty. Nyt on aika mennä toiseen suuntaan, jos vihervasemmistolta (johon myös Kokoomus ja Keskusta nykyään kuuluvat) kysytään.


Tätä kehitystä vastaan on yksinkertaisesti vain jokaisen sellaisen taisteltava, joka tämän kehityksen näkee. Puolustettava lasten ja nuorten kasvurauhaa, opetettava kriittistä ajattelua ja rohkeutta sanoa napakasti ”ei”, kun on sen aika.


- Vapauden Heli -
61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page