top of page
Search
  • Writer's pictureHeli Rämäkkö

Vapauden liitto

Olemme huomanneet (tai ainakin osa meistä on), että kaikenlaiset liitot, liittoumat ja ylikansalliset organisaatiot eivät ole tuoneet meille suomalaisille välttämättä sellaisia etuja, mitä niiden on varmasti lähtökohtaisesti oletettu tuovan - tai näin ainakin meidän kansalaisten on aina annettu ymmärtää. Sen sijaan, että olisimme saaneet näiden liittojen myötä ainakaan meille kansalaisille silminnähtäviä parannuksia, olemme joutuneet pikkuhiljaa luopumaan sellaisista asioista kuin vauraus, itsenäisyys ja päätäntävalta meitä suomalaisia koskettavissa asioissa. Päätöksenteko on lipunut yhä kauemmas meistä tavallisista ihmisistä jo lähes 30 vuoden ajan. Viimeisten kahden koronavuoden aikana sellainen käsite kuin demokratia eli kansanvalta, on muuttunut hyvin vieraaksi. Saamme kyllä äänestää päättäjiksi valitsemiamme ihmisiä, mutta nuo päättäjät eivät enää vaikutakaan edustavan kansaa, vaan jotain aivan muuta. He kumartavat toiseen suuntaa ja pyllistävät kansalle.

Meillä on jatkuvasti käsillä aivan konkreettinen uhka, että päätöksenteko siirtyy yhä vain kauemmas ja valta keskittyy yhä kapeammalle alueelle, ylikansallisille organisaatioille. Miltä tuntuu ajatus, että esimerkiksi WHO päättää sinun henkilökohtaisista terveysasioistasi, etkä sinä voi sanoa asiaan mitään? Entäpä Nato? Turvako tulee sieltä, ei omasta maastamme? EU on päättänyt asioistamme jo pian 30 vuotta ja ottaa hanakasti yhä suurempaa roolia pyrkiessään kohti liittovaltiota. Me maksamme täältä "vauraasta" Suomesta etelä- eurooppalaisten kotien remontit, lapsilisät ja lyhennetyt työviikot samalla, kun omaa maatamme ajetaan alas kaikin keinoin.


Meillä on tämä äärettömän hieno ja arvokas kotimaa, jonka itsenäisyyden sotien veteraanit meille taistelivat. Meillä on ainutlaatuisen hieno ja kaunis luonto, puhdasta, kotimaista ruokaa, fiksut (ehkä hieman liian kuuliaiset) ihmiset, oma kulttuurimme, jonka ymmärtävät vain suomalaiset. Suoraa rehellisyyttä, jota ei ihan joka maailman kolkasta löydy. Olemme olleet kuuluisia suomalaisesta sisusta ja siitä, että olemme maailman onnellisin kansa. Emme ole enää, tämä on kylmä fakta. Kuinka moni on havahtunut huomaamaan, mitä Suomelle on tapahtunut? On aika päästää irti siitä harhasta, että meillä menee hyvin ja että meidän verorahamme ovat tärkeämpiä muualla, kuin omassa maassamme; tukemassa kotimaista ruoantuotantoa ja energiaa, ennaltaehkäisevää työtä terveyden parissa, lasten ja nuorten hyvinvointia, yrittäjyyttä, sosiaali- ja terveydenhuoltoa koko mittavuudessaan ja niin edelleen. Tuettavaa oman maan ihmisten elämässä ja heidän arjessaan kyllä löytyy. Ja hyvinvoivista ihmisistä muodostuu hyvinvoiva maa.


Suomen ja suomalaisuuden arvostaminen ei tarkoita sitä, että haluaisimme hautautua yksinämme jurottamaan tänne peräpohjolan nurkkaan. Se tarkoittaa sitä, että olemme ylpeitä meistä ja maastamme, tärkeitä perusarvoja aidosti kunnioittaen. Se ei tarkoita sitä huonoa itsetuntoa, joka Suomea ja suomalaisia alati vaivaa. Olemme kuin pieni lapsi, joka isompia miellyttääkseen ostaa heille vähillä viikkorahoillaan tikkareita, eivätkä he silti ole oikeasti pienen kavereita. Ja karkkiostokset eivät lopu koskaan.


Suomen itsetunnon on korkea aika kohota ja meidän on pakko saada pois vallasta sellaiset johtajat, jotka eivät oikeasti aja Suomen ja sen kansalaisten parasta. Suomi pärjää, sillä tämä maa on TODELLISUUDESSA täynnä sisukkaita, ahkeria, fiksuja ja upeita ihmisiä, jotka pystyvät nostamaan tämän maan taas takaisin jaloilleen, näyttämään esimerkkiä ja luomaan tuleville sukupolville vauraan ja itsenäisen maan.


Vapauden liitto ei ole liitto, joka ottaa ja vie. Vapauden liitto on sen sijaan palauttamassa suomalaisille vapautta, itsenäisyyttä ja vaurautta. Tervetuloa mukaan Vapauden liittoon, www.vapaudenliitto.fi


Heli

622 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page