SOTE- uudistus

Mitä teemme SOTE- uudistuksella jos meillä ei ole tekijöitä?

Paperille voi raapustella vaikka kuinka hienoja uudistussuunnitelmia. Tällä hetkellä ne ovat kuitenkin pelkkää sanahelinää, sillä me lähdemme mitä todennäköisemmin uudistuksen sijaan korjaamaan kivijalkaa pala palalta.

Suomi on korviaan myöten veloissa tämän kaksi vuotta jatkuneen teatterin vuoksi, emmekä taida vieläkään olla edes viimeisessä näytöksessä? Rahaa on haaskattu miljardeja ja voi vaan unelmoida, miten paljon tuolla rahalla olisi tehty niitä peruskorjauksia SOTE:n kivijalkaan?

 

Uudistuksen tarkoituksena on tottakai tuottaa parempaa palvelua pienemmällä määrällä rahaa ja tekijöitä, mikä ei luonnollisestikaan tule kovin helposti onnistumaan. Kuin paperilla.

Sosiaali- ja terveydenhuolto on toimivan ja turvallisen yhteiskunnan yksi tärkein perusrakenne ja tällä hetkellä katselemme, miten se raunioituu silmiemme edessä.

On aivan turha kuvitella, että voimme uudistaa mitään murskatun kivijalan päälle. Koskaan ei ole kannattanut rakentaa hataralle pohjalle. Realiteetit on pakko hyväksyä. Nimittäin, jos meillä ei ole tekijöitä, ei meillä ole mitään muutakaan.

 

Robotit eivät tätä hommaa hoida, vaan ihmiset. Ja nämä ihmiset lähtevät alalta todella kiihtyvällä tahdilla, sillä työn kuormittavuus, vaativuus ja siihen liittyvät vaatimukset alkavat olla aivan omaa luokkaansa. Ongelmasta on puhuttu lähes 20 vuotta, viimeiset muutamat vuodet ovat olleet aivan katastrofaalisia, eikä ala enää nuoria houkuttele. Jos he mukaan lähtevät, he myös väsyvät muutamassa vuodessa. Kuka lähtee myymään nyt jopa kehonsa pakkorokotusten muodossa? Ei kukaan, jolla on vähänkään oman arvon tuntoa jäljellä.

Jos ovat vaatimukset omaa luokkaansa, niin on palkkakin. Toimin itse kätilönä viimeisen kerran vuonna 2018, työkokemusvuosia oli 15 eli taisin olla urani huipulla ja käteen jäi kuukaudessa reilut 2000- 2300€ riippuen yövuorojen ja viikonloppujen määrästä. Töissä kuitenkin 24/7/365 eikä ihan pikkuasioiden äärellä. Palkka ei ole kuitenkaan se, millä tämä ongelma yksinään ratkaistaan. Moni on tyytyväinen palkkaankin, jos muut asiat ovat kunnossa. Sote- alan ammattilaiset tykkäävät yleensä työstään.

Jos puhun suoraan ja yleensä puhun, organisaatiot ovat pahimmillaan melko mätiä hyväveliverkostoja ja kerroksia on aivan liikaa. Nyt SOTE- uudistuksella tuodaan vain yksi byrokraattinen kerros lisää, vaikka itseasiassa kerroksia pitäisi vähentää pois ja keskittyä oleelliseen. Työntekijöiden hyvinvointiin, jaksamiseen ja riittävyyteen.

He, jotka tekevät sen oikean työn ja joita ilman koko SOTEA ei edes ole, ovat yhä useampien kerrosten alla. Sotku valuu ylhäältä alaspäin, se on luonnonlaki ja sen ottavat nöyränä vastaan he, jotka tekevät todellisen työn. He, jotka ovat yhtä kuin sote. Ammattilaiset, jotka hoitavat ja auttavat sairauden ja hädän hetkellä, aina.

Ammattilaiset ruohonjuuritasolla eivät ole johtajia ja pomoja varten olemassa, vaan toisin päin. Jos johtaminen on hyvää, homma toimii ja työntekijät pysyvät todennäköisemmin työkykyisinä ja tyytyväisinä. Jos johtajuus on hukassa, ovat myös työntekijät. Hyvällä johtajuudella mennään pitkälle. Resurssien vähyys, paine, kiire ja stressi painavat kaikkia. Ja asiakkaat sekä potilaat eivät suinkaan tule vähenemään lähivuosina, päinvastoin.

Onko tähän oikeasti olemassa jokin ratkaisu? Jos puhun suoraan ja yleensä puhun, niin mielestäni mitään taikaratkaisua ei ole. Mutta ratkaisuja on, jos haluamme oikeasti korjata kivijalasta alkaen ja nyt olisi se hetki. Jos nyt leikitään, että kaikki olisi mahdollista ja lähdettäisiin korjaamaan asioita oikeasti, pidemmällä tähtäimellä, niin tässä olisi minun SOTE- uudistukseni.

Korjaaminen lähtisi ihan pohjalta käsin, jolloin pystytään vaikuttamaan sekä potilasmassan määrään, että varmistamaan työkykyiset ja hyvinvoivat työntekijät myös tulevaisuudessa.

Ravitsemussuositukset laitetaan uusiksi. Reilu hiilihydraattien vähennys ja tilalle luonnollisia, hyvä rasvoja. Ihmiset syövät aitoa, kotimaista ruokaa ja kotimaista ruoantuotantoa tuetaan. Hoitolaitoksissa, päiväkodeissa ja kouluissa tarjotaan kunnollista ruokaa, jossa mennään laatu, ei hinta edellä.

Opetussuunnitelmaan lisätään terveystietoa ja elämänoppia, jossa opetetaan oikeita asioita siitä, mikä ihmiselle on luonnollista ja hyväksi. Lapsia ja nuoria ei syyllistetä maapallon ja ilmaston tuhoamisesta, vaan opetetaan oikeita ekologisia asioita.

Ihmisiä kannustetaan ja vastuutetaan myönteisellä tavalla huolehtimaan itse omasta terveydestään. Heille luodaan lapsesta asti tietoisuus siitä, että terveys on lahja, jota tulee vaalia ja sitä voi vaalia hyvin yksinkertaisilla asioilla. Tämän tulee olla vähintään yhtä tehokasta aivopesua, kuin mitä koronapesu on ollut.

Rakenteista poistetaan rajulla kädellä korruptio ja turha byrokratia (sitä, miten tämä voisi tapahtua, on jonkun toisen heiniä, mutta olen valmis käärimään hihat siivoustalkoissa).

Työpaikoilla panostetaan hyvään johtajuuteen ja työntekijöille osoitetaan aitoa arvostusta heidän tekemästään tärkeästä työstä (joulutorttu tai tulostettava tsemppilappu työkaverille ei ole sellainen) Arvostusta voidaan osoittaa esimerkki palkkauksella, jaksamista ja hyvinvointia tukevilla toimilla ja hyvällä johtajuudella.

Sote- henkilöstöltä ei edellytetä minkäänlaisia lääketieteellisiä toimenpiteitä siihen, että he soveltuvat alalle, kuten pakollisia rokotuksia.

Keskittämisen ja säästämisen sijaan mietitään, miten asioita pystytään korjaamaan ja palveluita tuottamaan kestävällä tavalla, vaikka se tarkoittaisi aluksi suurempia kustannuksia.

Uudistuminen lähtee ensisijaisesti ihmisistä ja yksilöistä, emme me muuten tästä eteenpäin pääse. Yksikin askel eteenpäin on askel eteenpäin. Siksipä toivottelen näin uuden vuoden kynnyksellä kaikille terveyttä ja intoa ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnista ja terveydestä! Aloitetaan vuosi 2022 hyvillä elämäntavoilla!